Teplota moře ☀️Djerba

Pláž Elafonissi je jedna z nejkrásnějších pláží na Krétě. Vyznačuje se jemným růžovým pískem, který vzniká drcením červených korálů. Je obklopena tyrkysovým mořem a nabízí klidné prostředí pro relaxaci.Teploty moře na Djerbě a tipy na dovolenou

Teploty moře během roku

Djerba, ostrov ležící u pobřeží Tuniska, je oblíbenou destinací pro milovníky slunce a moře. Teplota moře zde během roku značně kolísá, což ovlivňuje ideální období pro návštěvu.

Kdy je nejlepší čas na dovolenou?

Zde je přehled počasí po jednotlivých měsících v destinaci Djerba, s popisem vhodných aktivit a celkové atmosféry pro každý měsíc:

Leden

Leden je nejchladnějším měsícem v Djerbě s průměrnými teplotami mezi 12°C a 17°C. Přestože je to zima, teploty jsou stále mírné ve srovnání s evropskou zimou. Je to ideální čas pro procházky po pláži, objevování místních trhů a návštěvu historických památek bez davů turistů. Občasné deště mohou poskytnout zajímavou příležitost k pozorování ostrova v jiném světle.

Únor

V únoru se teploty mírně zvyšují, pohybují se mezi 13°C a 18°C. Počasí je většinou slunečné s občasnými přeháňkami. Je to skvělý čas pro kulturní výlety, návštěvu muzeí a prozkoumávání tradičních berberských vesnic. Milovníci přírody mohou pozorovat ptáky v laguně Bin El-Ouidiane.

Březen

Březen přináší jaro do Djerby s teplotami mezi 14°C a 20°C. Moře se začíná oteplovat, ačkoli může být stále chladné pro plavání. Je to ideální čas pro pěší turistiku, cyklistiku a objevování ostrova. Kvetoucí mandloňové sady poskytují nádhernou kulisu pro fotografy.

Duben

S teplotami mezi 16°C a 22°C je duben příjemným měsícem pro návštěvu Djerby. Moře se otepluje a je možné začít s vodními sporty. Je to skvělý čas pro windsurfingWindsurfing Windsurfing je vodní sport, při kterém jezdec stojí na speciálním prkně a pohybuje se pomocí plachty. Plachta je připevněna k prknu otočným kloubem. Jezdec ovládá plachtu rukama a využívá sílu větru k pohybu po vodní hladině. Tento sport kombinuje prvky surfování a plachtění, umožňuje dosahovat vysokých rychlostí a provádět různé triky na vlnách. a kitesurfingKitesurfing Kitesurfing je vodní sport, který kombinuje prvky windsurfingu, surfingu a paraglidingu. Sportovec se pohybuje po vodě na prkně taženém drakem, který je řízen větrem pomocí řídících lan. díky příznivým větrům. Velikonoční období může přinést více turistů, ale atmosféra je stále klidná.

Květen

Květen přináší letní počasí s teplotami mezi 19°C a 26°C. Moře je již dostatečně teplé pro plavání a slunění. Je to ideální čas pro plážové aktivity, vodní sporty a výlety lodí. Večerní procházky po pláži jsou obzvláště příjemné díky mírným teplotám.

Červen

Červen je začátkem vysoké sezóny s teplotami mezi 23°C a 30°C. Slunečné dny jsou téměř zaručeny. Je to perfektní čas pro plážové dovolené, potápění, šnorchlování a další vodní aktivity. Večerní posezení v místních kavárnách a restauracích je velmi příjemné.

Červenec

Červenec je nejteplejším měsícem s teplotami mezi 25°C a 33°C. Dny jsou dlouhé a slunečné, ideální pro milovníky slunce a tepla. Vodní sporty, plážové aktivity a výlety lodí jsou velmi populární. Večerní festivaly a kulturní akce oživují ostrov.

Srpen

Srpen je podobně horký jako červenec s teplotami mezi 26°C a 33°C. Je to vrchol turistické sezóny. Pláže jsou plné, vodní parky jsou v plném provozu a noční život je na vrcholu. Je to ideální čas pro rodiny s dětmi díky množství organizovaných aktivit.

Září

Září přináší mírné ochlazení s teplotami mezi 24°C a 30°C. Moře je stále teplé pro plavání a pláže jsou méně přeplněné. Je to skvělý čas pro kombinaci plážových aktivit s kulturními výlety a objevováním místní kuchyně.

Říjen

V říjnu se teploty pohybují mezi 20°C a 26°C, což vytváří příjemné podmínky pro různé aktivity. Moře je stále dostatečně teplé pro plavání. Je to ideální čas pro golf, tenis a další venkovní sporty. Podzimní atmosféra přináší klidnější tempo na ostrov.

Listopad

Listopad přináší mírné ochlazení s teplotami mezi 16°C a 22°C. Přestože může být chladněji pro plážové aktivity, je to skvělý čas pro objevování ostrova, návštěvu tradičních trhů a ochutnávání místní kuchyně. Méně turistů znamená klidnější atmosféru.

Prosinec

Prosinec je chladnější s teplotami mezi 13°C a 19°C. Přestože není ideální pro plážové radovánky, je to skvělý čas pro kulturní zážitky, nákupy na vánočních trzích a relaxaci v tradičních hammamech. Silvestrovské oslavy mohou být zajímavým zážitkem v místním stylu.

Tabulka průměrných teplot moře a vzduchu

MěsícTeplota moře (°C)Teplota vzduchu (°C)
Leden1616
Únor1517
Březen1619
Duben1721
Květen1924
Červen2328
Červenec2631
Srpen2732
Září2629
Říjen2425
Listopad2121
Prosinec1817

Tipy na zajímavosti Djerby

  • Houmt SoukHoumt Souk Houmt Souk je hlavní město tuniského ostrova Djerba. Je známé pro svůj rušný medinský trh, krásné pláže a bohatou historii. Medína je zapsána na seznamu světového dědictví UNESCO a nabízí labyrint uliček plných obchodů, restaurací a mešit. Pláže v Houmt Souk jsou ideální pro koupání, opalování a vodní sporty. V okolí města se nachází také mnoho historických památek, včetně starobylé synagogy La Ghriba a římských ruin.: Hlavní město ostrova s tradičními trhy a historickou atmosférou.
  • GuellalaGuellala Tradiční berberská vesnice na ostrově Djerba v Tunisku.Známá pro:Bílé domy postavené z hlíny a slámyÚzké uličky a klenuté průchodyMístní řemesla, jako je keramika a tkaníPoklidná atmosféra a přátelští obyvatelé: Vesnice známá pro svou keramiku a muzeum věnované místním tradicím.
  • Pláže: Nádherné písečné pláže, zejména Sidi Mahrez a Plage de la Seguia.
  • Krokodilifarm Djerba Explore: Park s krokodýly a tradičním tuniským obydlím.
  • Synagoga El GhribaEl Ghriba Starobylá synagoga na ostrově Djerba v Tunisku.Největší synagoga v severní Africe a jedna z nejstarších synagog na světě.Postavena v 6. století našeho letopočtu židovskou komunitou na ostrově.Známá pro:Bílou fasádu a modrou kopuliBohatě zdobený interiér s vitrážemi a biblickými malbamiSvaté texty a artefaktyDůležitá poutní destinace pro židy z celého světa: Jedna z nejstarších synagog v Africe s bohatou historií.
  • Vodní sporty: Ideální podmínky pro windsurfing, kitesurfing a potápění.
  • Místní kuchyně: Ochutnávka tradičních tuniských pokrmů v pobřežních restauracích.

Djerba nabízí jedinečnou kombinaci historie, kultury a přírodních krás, což z ní činí atraktivní destinaci pro různé typy cestovatelů. Ať už hledáte relaxaci na pláži, kulturní zážitky nebo aktivní dovolenou, ostrov má co nabídnout v každém ročním období.

 

Přejít nahoru