Celoroční počasí ☀️Tenerife

Pláž Elafonissi je jedna z nejkrásnějších pláží na Krétě. Vyznačuje se jemným růžovým pískem, který vzniká drcením červených korálů. Je obklopena tyrkysovým mořem a nabízí klidné prostředí pro relaxaci.Tenerife, největší z Kanárských ostrovů, je známý svým příjemným klimatem po celý rok. Díky své poloze v Atlantském oceánu u pobřeží Afriky si ostrov užívá mírných teplot a množství slunečných dnů. Pojďme se podívat na počasí v jednotlivých měsících a co můžete na Tenerife v danou dobu zažít.

Průměrné teploty na Tenerife

MěsícTeplota vzduchu (°C)Teplota moře (°C)
Leden1819
Únor1818
Březen1918
Duben2019
Květen2120
Červen2321
Červenec2522
Srpen2623
Září2523
Říjen2323
Listopad2122
Prosinec1920
Teploty vzduchu a moře Tenerife

Leden

V lednu se teploty na Tenerife pohybují kolem 21°C ve dne a 15°C v noci. Moře má teplotu asi 19°C. Je to ideální čas pro pěší turistiku, objevování vnitrozemí ostrova a návštěvu národního parku TeideTeide Národní park Teide – divy vulkanické krajinyNárodní park Teide je skutečným pokladem Tenerife a jedním z nejnavštěvovanějších národních parků v Evropě. Nachází se ve středu ostrova a jeho dominantou je sopka Pico del Teide, nejvyšší hora Španělska a třetí nejvyšší sopka na světě měřená od mořského dna.. Můžete si užít procházky po plážích bez davů turistů.

Únor

Únor přináší podobné teploty jako leden. Je to skvělý měsíc pro pozorování velryb a delfínů v pobřežních vodách. Karnevalové oslavy, které se konají zejména v Santa Cruz, přitahují mnoho návštěvníků.

Březen

S příchodem jara se teploty mírně zvyšují na 22°C ve dne. Moře se pomalu ohřívá na 20°C. Březen je ideální pro kombinaci plážových aktivit a výletů do přírody. Mandloně jsou v plném květu, což nabízí krásné fotografie.

Duben

Dubnové teploty dosahují 23°C ve dne a 16°C v noci. Je to perfektní čas pro vodní sporty jako surfing nebo windsurfingWindsurfing Windsurfing je vodní sport, při kterém jezdec stojí na speciálním prkně a pohybuje se pomocí plachty. Plachta je připevněna k prknu otočným kloubem. Jezdec ovládá plachtu rukama a využívá sílu větru k pohybu po vodní hladině. Tento sport kombinuje prvky surfování a plachtění, umožňuje dosahovat vysokých rychlostí a provádět různé triky na vlnách.. Velikonoční oslavy přinášejí zajímavé kulturní zážitky.

Květen

V květnu se teploty šplhají k 24°C ve dne. Moře má už příjemných 21°C. Tento měsíc je skvělý pro plážové radovánky a koupání. Můžete si také užít Květinový festival v městě La Orotava.

Červen

Červen přináší letní teploty kolem 26°C ve dne a 19°C v noci. Moře má 22°C. Je to ideální čas pro všechny plážové aktivity, potápění a šnorchlování. Oslavy San Juan přinášejí ohňostroje a plážové párty.

Červenec

Červenec je nejteplejším měsícem s teplotami dosahujícími 29°C ve dne. Moře má příjemných 23°C. Je to vrchol sezóny pro plážové dovolené. Nezapomeňte navštívit vodní parky pro osvěžení.

Srpen

Srpen pokračuje v horkém počasí s teplotami kolem 29°C. Je to ideální čas pro relaxaci na plážích a vodní sporty. Festival Virgen de Candelaria přináší kulturní zážitky.

Září

V září teploty mírně klesají na 28°C, ale moře si udržuje příjemných 24°C. Je to skvělý měsíc pro kombinaci plážových a kulturních aktivit. Můžete si užít méně přeplněné pláže.

Říjen

Říjnové teploty se pohybují kolem 26°C ve dne. Moře má stále příjemných 23°C. Je to ideální čas pro pěší turistiku a objevování přírody ostrova. Vinobraní a vinařské festivaly lákají milovníky vína.

Listopad

V listopadu se teploty pohybují kolem 24°C ve dne a 18°C v noci. Moře má 22°C. Je to skvělý měsíc pro golf, cyklistiku a outdoorové aktivity. Můžete si užít klidnější atmosféru před začátkem zimní sezóny.

Prosinec

Prosinec přináší příjemné teploty kolem 22°C ve dne. Je to ideální čas pro ty, kteří chtějí uniknout chladné zimě v Evropě. Vánoční a novoroční oslavy nabízejí unikátní zážitky s místním nádechem.

Zajímavosti o počasí na Tenerife:

  1. Tenerife je známý jako „ostrov věčného jara“ díky svému stabilnímu a mírnému klimatu po celý rok.
  2. Mikroklima ostrova vytváří různé teplotní zóny – na jihu je obvykle tepleji a sušeji než na severu ostrova.
  3. Nejvyšší hora Španělska, Teide, je často pokryta sněhem, zatímco na plážích si lidé užívají slunce.
  4. Fenomén známý jako „sea of clouds“ vytváří mlžný pás kolem ostrova, který je viditelný z vyšších poloh.
  5. Tenerife má jeden z nejstabilnějších klimatů na světě s minimálními výkyvy teplot mezi ročními obdobími.
Přejít nahoru