Celoroční počasí ☀️Azorské ostrovy

Pláž Elafonissi je jedna z nejkrásnějších pláží na Krétě. Vyznačuje se jemným růžovým pískem, který vzniká drcením červených korálů. Je obklopena tyrkysovým mořem a nabízí klidné prostředí pro relaxaci.Počasí a teploty na Azorských ostrovech

Azorské ostrovy, ležící uprostřed Atlantického oceánu, se těší mírným subtropickým klimatem s celoročně příjemnými teplotami. Díky vlivu Golfského proudu zde panuje stabilní počasí bez extrémních výkyvů. Pojďme se podívat na počasí v průběhu roku a co můžete v jednotlivých měsících na Azorách zažít.

Leden

V lednu se teploty na Azorách pohybují kolem 16°C ve dne a 11°C v noci. Ačkoli je to nejchladnější měsíc v roce, stále je příjemně teplo na procházky přírodou. Je to ideální čas pro pozorování velryb, které migrují kolem ostrovů. Počítejte s deštivými dny, které přispívají k bujné vegetaci.

Únor

Únor přináší mírné oteplení s průměrnými teplotami 16°C ve dne a 12°C v noci. Počasí zůstává proměnlivé s možností deště. Je to skvělý měsíc pro túry a objevování přírodních krás ostrovů. Začínají kvést první jarní květiny, což oživuje krajinu.

Březen

S příchodem jara se teploty v březnu zvyšují na 17°C ve dne a 13°C v noci. Déšť postupně ustupuje a dny se prodlužují. Je to ideální čas pro pěší turistiku a cyklistiku. Můžete obdivovat rozkvetlé hortenzie, které jsou symbolem Azor.

Duben

Duben přináší příjemné jarní počasí s teplotami kolem 18°C ve dne a 14°C v noci. Déšť je méně častý a dny jsou delší. Je to perfektní čas pro outdoorové aktivity jako je paragliding nebo jízda na koni. Moře se pomalu otepluje a láká k prvnímu koupání.

Květen

V květnu se teploty pohybují kolem 20°C ve dne a 15°C v noci. Počasí je stabilnější s méně dešťovými dny. Je to ideální měsíc pro plážové aktivity, surfování a potápění. Příroda je v plném květu a ostrovy jsou obzvláště fotogenické.

Červen

Červen přináší začátek léta s teplotami dosahujícími 22°C ve dne a 17°C v noci. Počasí je většinou slunečné s občasnými přeháňkami. Je to skvělý čas pro vodní sporty, plážové relaxaci a festivalové akce. Můžete si užít dlouhé dny s krásnými západy slunce.

Červenec

Červenec je nejteplejším měsícem roku s průměrnými teplotami 25°C ve dne a 19°C v noci. Počasí je stabilní a slunečné. Je to vrchol turistické sezóny, ideální pro plážové dovolené, šnorchlování a výlety lodí. Azorské laguny jsou perfektní pro osvěžující koupání.

Srpen

Srpen pokračuje v letních teplotách kolem 26°C ve dne a 20°C v noci. Počasí zůstává převážně slunečné a stabilní. Je to nejlepší měsíc pro plážové aktivity, vodní sporty a venkovní festivaly. Můžete si užít místní gastronomii na četných venkovních trzích a slavnostech.

Září

V září teploty mírně klesají na 24°C ve dne a 19°C v noci. Počasí je stále příjemné s menší pravděpodobností deště. Je to ideální čas pro vinařské túry, jelikož začíná sklizeň hroznů. Moře je stále teplé pro plavání a vodní sporty.

Říjen

Říjen přináší podzimní atmosféru s teplotami kolem 22°C ve dne a 17°C v noci. Počasí je proměnlivější s větší šancí na déšť. Je to skvělý měsíc pro pozorování ptáků, jelikož mnoho druhů migruje přes ostrovy. Podzimní barvy dodávají krajině nový rozměr.

Listopad

V listopadu se teploty pohybují kolem 19°C ve dne a 15°C v noci. Počasí je více deštivé, ale stále jsou dny, kdy si můžete užít slunce. Je to ideální čas pro návštěvu termálních pramenů a wellness center. Můžete také ochutnat čerstvě sklizené subtropické ovoce.

Prosinec

Prosinec přináší zimu s teplotami kolem 17°C ve dne a 13°C v noci. Počítejte s deštivými dny, ale i se slunečnými intervaly. Je to skvělý měsíc pro kulturní akce, návštěvy muzeí a ochutnávky místních specialit. Vánoční atmosféra na ostrovech je unikátní a stojí za zažití.

Zajímavosti o počasí na Azorských ostrovech

  1. Azory jsou známé svým mikroklimátem – počasí se může rychle měnit a lišit se i mezi blízkými místy.
  2. Díky své poloze uprostřed Atlantiku mají Azory jedny z nejčistších vzduchů na světě.
  3. Ostrovy jsou často nazývány „zemí čtyř ročních období v jednom dni“ kvůli proměnlivému počasí.
  4. Navzdory své severní poloze, Azory nikdy nezažívají mráz ani sníh díky vlivu Golfského proudu.
  5. Průměrná roční teplota na Azorách je kolem 17°C, což z nich dělá jednu z nejstabilnějších klimatických zón na světě.
  6. Azory mají vysokou vlhkost vzduchu, která přispívá k bujné vegetaci a „zelenému“ charakteru ostrovů.
  7. Díky své poloze jsou Azory často prvním místem v Evropě, které zasáhnou tropické bouře z Atlantiku, ačkoli jejich síla je zde již značně oslabena.
Přejít nahoru